Tusen saker till barnet..

Babysitter, den jag har är ju bra men det kan ju inte vara fel att ha en bättre, om inte annat så kan ju en vara hos Korvs mormor. Spjälsäng, vi måste gräva ur förrådet så att Korvs mormor kan mäta sängen så hon kan sy en massa saker till den. Hoppgunga, visste finns det väl billiga på tradera. Lägenheterna i Gottsunda är väl gammla som i Eriksberg och då kan man hänga dom i dörröppningen och slippa borra hål i taket. Bilbarnstol, det är mycket bättre med en sån som man kan klicka av en del av bilbarnstolen så att man slipper hålla på med bältet av och på varje gång. Det fanns billigare förut begangnade på bland annat Blocket, men nu finns det inte alls lika mycket. Skor, det är synd att vi inte vet könet på Korv för det finns så mycket skor. Korvs mormor skulle kunna köpa dom rosa skornabara för att dom är så söta. Kläder, jeans kan man ju ha vilket kön det än blir. Bodys kan man andvända i neutrala färger, och om det blir en tjej kan man smälla till med något rosa till så blir det ju gulligt. Det fanns billiga söta tröjor och pyamaser med disneymotiv i Gottsunda, som sagt är det synd att vi inte vet Korvs kön. Mammakläder, det finns massor med nytt och nygammalt på tradera, kolla kolla kolla.. Bröstpump, om man kollar upp olika modeller på nätet så kan man kolla vilken som anses vara bäst. Dom har även tester på vissa babysidor som tillexempel Pampers och liknande. Amningskudde, Korvs mormor har tagit massa mått och nu sytt en som hon tror är bra. Jag ska få första upplagan. Barnvagn, det ska ju var med viss tillhörande åkpåse och avtagbar ditt och tillbehör som är dutt. Påslakanset, Korvs mormor har koll på vilket spöket laban som är dyrast och om mumintrollet är inne denna månad med. Om inte annat så kommer Korvs mormor att sy egna till spjälsängen och till vagnen. Osv, osv..

Och nästa person som börjar dividera om vilket kön det är på Korv kommer att åka på en stor, fet och saftig smäll! Jag orkar helt enkelt inte höra mer! Om någon säger "hon" så säger jag "eller han". Och om någon säger "han" så säger jag "eller hon".

Självklart är det kul att vara gravid. Jag längtar verkligen hur mycket som helst efter att få hålla den lilla i mina armar och njuta av att det äntligen är dags att börja leva som en familj. Men nog fan är jag less på allt tjat om barnsaker och andra saker som är bra och nödvändiga att ha. Allt möjligt som kan tänkas behövas och så vidare. Själklart uppskattar jag all hjälp jag får från min mamma, som är den som är mest engagerad, men det är jobbigt. Ochdet är också jobbigt att bära omkring på massa massa massa extrakilon och vara helt vimsig och snurrig och konstant hungrig.

Och tack för alla förslag till barnnamn, men jag har nog redan bestämt mig vilka namn som är mina favoriter!

Som en prinsessa!

Sovande skönhet

I natt kom han i alla fall hem innan han somnade/gick och lade sig. Tack gode gud för det, annars hade jag väl gråtit ögonen ur mig. Mina nerver lever på helspänn hela tiden! Visst sov jag bra innan han kom, men när han väl kom och la sig, kramade om mig och pussade på mig så somnade jag om och sov som en liten prinsessa! Inget är så underbart som att bara ligga nära och känna hur du andas och veta att du mår bra och att när vi väl vaknar så kommer ingen att kräva att vi ska upp och göra en massa saker, utan att vi kan ligga kvar och bara lata bort halva dagen ihop, du och jag. Du är så fin! Jag kan tjata mig blå, men han gör mig verkligen så himla lycklig!

Självklart har jag träffat många människor med olika relation till mig som gjort mig glada förut, men det är något visst med just den här relationen.. :)

Gråtig korvbagare.

Kvart över elva en fredagskväll är inte sent. Det är det verkligen inte! Jag hoppas bara att jag inte behöver vara orolig inatt igen. Och även om jag förstår att den chansen är väldigt liten, man lär ju trots allt av sina misstag, så är jag ändå lite rädd. Jag är som person väldigt överbeskyddande och blir lätt orolig över saker och oroar mig för folk, men nu är jag lite extra känslig.

Det kan vara så att jag fakiskt har kommit in i en gråt-period. Jag försöker låta bli, och än så länge har jag lyckats, men jag har ändå känt dom senaste dagarna att jag har tårar som är på väg att rymma ut i ögat till och från. Det kan ju ha något att göra med att jag är sjuk och speciellt extrakänslig nu men det är inte kul att vara fröken grin. Jag som hade/har lovat mig själv att inte vara grinig elelr gråtig. Jag vill vara en gladskit (som jag än så länge faktiskt har varit!)

Som sagt är klockan över elva, och vad händer då? Jo, Korv vaknar till liv och börjar föra ett jävla liv i magen! Så om jag trodde att det var dags att slå mig till ro med lite sömn så kunde jag tänka om! Inte nog med att det känns himla konstigt, det medför en väldig kissnödighet. Kanske inte så konstigt förståss, någon som dansar runt på urinblåsan i hundranittio..

Näst på schemat: Födelsedagar!

Om precis en vecka idag fredag fyller jag (och mamma) år. Det är egentligen helt sjukt att jag fyller tjugotvå (22!) år, ibland känns det vekligen bara som om det var igår som jag var sju år gammal och inget hellre ville än att alltid få bo hemma hos min mamma och aldrig hade väl jag en tanke på att jag en dag skulle bli vuxen, ta hand om mig själv och innom en snar framtid även ta hand om en liten. Galet så mycket jag har hunnit göra i livet, så mycket jag har hunnit glömma är ännu mer galet.
Ibland blir jag rädd att jag har glömt något viktigt, och att jag aldrig mer kommer att komma att tänka på det igen. Att jag ska ha glömt saker som kan vara viktiga att komma ihåg. Inte bara händelser eller saker i sig, ibland kommer jag på att jag nästan glömt personer som under en kort tid i mitt liv haft en stor del i det. Jag vill inte glömma dom. Jag vill inte bli gammal och glömma..

Men jag ska tänka positivt, jag blir ju inte gammal än i alla fall. Jag är och känner mig fortfarande ung. Även om jag fasktiskt har brutit trenden om att knappt ha fyllt tjugo innan jag skaffade barn, vilken näst intill vart en trend dom senaste generationerna i min släkt, så är jag ju trots allt en ung mamma. Snart.

Nu när man inte längre är och räknas som ett barn så får man kort och gott räkna med att inte få några paket på födelsedagen. Det är Amira som är i centrum nu, och det tycker jag bara är bra. Vi andra, varför ska man ge allt och alla massa presenter? Vi fyller år allihopa samtidigt ungefär så varför inte köpa något till sig själv istället? Visst, jag kommer köpa något bara för att visa att jag bryr mig. Någon symbloisk sak till var och en. Emil är avklarad idag, men jag kan ju såklart inte skriva här vad jag köpte, utifall han skulle få för sig att hitta hit inann måndag.. Amira blir heller inte så svårt, en tjej som fyller nio, vad önskar hon sig inte?!

Jag har själv gjort en liten pedagogisk önskelista idag. När jag var liten så raddade jag bara upp alla saker en efter en flera sidor långt, men nu har jag önskat mig saker som åtminstonde är någotsålunda genomförbara att ge mig. Fast, som jag sa tidigare så blir det inga paket för mig. Kanske någon symbolisk grej till mig med, men inget från listan, tro mig.
På min lilla önskelista är allt ritat och textat i tusen färger. Jag har ritat en liten bild som föreställer det jag önskar mig och intill det står det textat vad bilden föreställer. Bella tyckte den var väldigt pedagogisk! ;)

Önskelista (utan bilder):
-Körkort -okej, kanske inte så realistiskt!
-Digital Systemkamera -inte heller så realistiskt, men åååh..
-Lång(a) halsband
-Örhänge(n)
-Tatuering -det kliar i huden efter lite nytt bläck!
-Ring(ar)
-Handdatormobiltelefon -realistiskt? Nej, men jag vill..
-Armband
-Solresa -om jag får ta med vem jag vill.. (Ozkar!) ..och ja, realistiskt som..!
-Scrapbooking-saker
-Stabilo-pennor (0,4)
-Videokamera -önska sig kan man ju i alla fall göra..
-Träningskort el. Vibbträningskort -kan behövas sen.. När jag ska bli snygg igen!

Som sagt, man kan ju alltid önska sig och hoppas att Jultomten, tandfén eller någon annan snäll själ kommer med en massa paket med mitt namn på! :)

Vilken prinsessa är du?

Askungen:
/] En av dina föräldrar är döda (eller åtminstonde att jag aldrig har träffat vederbörande..)
[x] Du gör många sysslor hemma (ja, hur skulle det annars se ut?!)
[x] Du älskar att klä upp dig (jag vill gå på bal, bjud mig!)
[x] Du älskar djur (hur kan man inte älska djur, det är frågan..)
[x] Du väntar på din drömprins (väntade & har hittat!)
[  ] Din mamma är väldigt sträng (min mamma är rättvis & hård, det är något annat)
[x] Du har systrar som är avundsjuka på dig (säkert är det något..)
[  ] Ibland vågar du inte säga vad du egentligen tycker (läs "vet att det är bättre att tiga")
[x] Du har glömt skor hos en kompis någon gång (och har jag inte helt fel ligger dom kvar där än..)
[x] Du har blondt hår (fast nu är det onaturligt blondt)
Totalt: 7

Belle:
[x] Du har kysst någon dina kompisar inte gillar (säkert nån jag själv inte gillar också..)
[x] Du har gått vilse i skogen (och haft hela skolen att leta efter mig i timmar!)
[  ] Du älskar att läsa (bara när det kommer till vissa böcker, annars är det inge vidare..)
[ /] Du är inte det minsta blyg och säger alltid vad du tycker (blyg, men säger som jag tycker!)
[x] En av dina familjemedlemmar är ganska konstig (minst en..)
[x] Du har jobbat frivilligt någon gång (jag trivs faktiskt på mitt jobb!)
[x] Du har en vild fantasi (vilken ibland kan snurra till saker rejält!)
[  ] Du älskar att ta hand om människor som behöver hjälp (inte i första hand, men jag kan tycka om det..)
[x] Killar har tyckt om dig bara för att du är söt (alla tycker om mig, men inte vart typ kär/intresserad..)
[x] Du har tackat nej till minst en person som har velat gå på dejt med dig (urs ja!)
Totalt:

Jasmine:
[  ] Din pappa är väldigt rik (I wish..)
[x] Du är väldigt smart (fast man kan ju betvivla det hela under dom här månaderna..)
[x] Du har varit tillsammans med någon som är olik dig (fast lika barn leka bäst..)
[x] Du är unik och annorlunda jämfört med alla andra (alla är vi unika, det är genetiskt!)

[  ] Du skulle aldrig gifta dig med en person bara för att personen är rik (jo, fast hellre gift med kärlek!)
[x] Du har många mål i ditt liv (det är viktigt med många mål i livet, tror jag!)
[  ] Du har inte så många vänner (jo, många och dom är toppen!)
[x] Du är självständig (lärde mig "kan själv" ungefär samtidigt med "mamma")
[  ] Du är förmögen (med lite tur kanske jag har en bortglömd femma någonstans)
[  ] Dina föräldrar försöker kontrollera ditt liv (jag kan ta hand om mig själv!)
Totalt: 5

Ariel:
[x] Dina föräldrar förväntar sig mycket av dig (fast på ett bra sätt!)
[  ] Du försöker följa reglerna, men det är inte ofta du klarar det (beror på vilka regler man menar här..)
[x] Du är lite av en trubbelmakare (vissa har det helt enkelt i blodet..)
[  ] Du är yngst i din familj (nej, men äldst i min syskonskara av hel/halv-syskon)
[  ] Du har många systrar (jag har fler bröder liksom..)
[x] Du samlar på någonting (alla samlar vi på oss saker, minnen, upplevelser, erfarenheter etc.)
[x] Du har/haft långt hår (har haft och satsar på att få det igen!)
[x] Du har/haft en fisk som husdjur (grodyngel är väl typ som en fisk?!)
[x] Du är väldigt nyfiken av dig (fast inte sjukligt nyfiken, näst intill manisk, tack gode gud..)
[  ] Du är ganska lättlurad (är väldigt skeptisk till saker, fast dock inte jämt!)
Totalt: 6

Snövit:
[  ] Du vet att du är vacker (inte vacker, men allt som oftast väldigt charmig!)
[x] Ibland verkar det som om din mamma avundas dig (fast på ett bra sätt!)
[  ] Du har nästan blivit dödad (inte dödad, tror jag, men haft nära-döden-upplevelser på annat sätt)
[x] Du har minst 7 bra kompisar (och dom nominerade är..)
[  ] Du har blivit matförgiftad (inte vad jag kan minnas, iaf inget som är speciellt farligt)
[x] Du har/haft kort hår (någon centimener som kortast)
[x] Du kommer överens med nästan alla (fast vissa kan man bara inte gå ihop med, så är det)
[x] Alla dina kompisar är olika (ingen är den andre lik, men vi leker bra ihop iaf!)
[x] Du älskar att ha kul (vem älskar att ha tråkigt liksom?)
[  ] Du är gladare när du inte är hemma (fast många roliga saker händer inte hemma!)
Totalt: 6

Mulan:
[x] Du är lite av en pojkflicka (är och kommer alltid att vara)
[  ] Många önskar att du var lite tjejigare (varför? jag är ju bra som jag är!)
[x] Du har låtsats vara någon du inte är (ibland är det roligare att hitta på ett nytt jag)
[x] Du har haft en fysisk fight med någon (men jag låter faktiskt hellre bli..)
[  ] Du har rymt hemifrån (inte rymt, men stuckit utan att säga nåt..)
[  ] Dina föräldrar försöker planera ditt liv (dom har nog med sitt eget liv!)
[x] Du har killkompisar (läs världens bästa!)
[x] Du ser ofta dig själv i dåliga situationer (typiskt mig!)
[x] Du älskar din familj så mycket så du skulle göra vad som helst för att skydda dom (..!)
Totalt: 6

Aurora (Törnrosa):
[x] Du bor/har bott med någon annan än dina föräldrar (jag har bott lite varstans..)
[  ] Du dog nästan vid tidig ålder (det har jag då inget minne av?)
[x] Du är vänlig, älskande och tankfull (men kan även visa raka motsatsen!)
[x] Du har en fin sångröst (men det är roligare att sjunga fult!)
[x] Du älskar att sova sent på helgerna (även om jag är väldigt dålig på det)
[x] Du är mycket ute (i svängen bara ogravid och utomhus helst på sommaren)
[  ] Du är adopterad (nej, men jag fick en ny och bra pappa)
[x] Du är väldigt romantisk (önskar jag kunde göra romantiskt av allt)
[x] Rosa är en av dina favoritfärger (fuck yeah!)
Totalt: 7

Pocahontas:
[ /] Du älskar att utforska stora städer (till en viss del, fy för asien dock..)
[x] Du är mer andlig än religiös (vad finns det att säga?)
[x] Du har haft ett omöjligt förhållande (försöka glömma går ju..)
[ /] Någon i din familj är död (vilka räknas som familj liksom?)
[x] Dina föräldrar bryr sig mycket om dig (det borde alla föräldrar göra!)
[x] Någon du känner har varit med i något krig (och jag lider med dom..)
[x] Du älskar naturen (så ta hand om den!)
[x] Du har/haft svart hår (fröken kände inte igen mig..)
[x] Du skulle älska att flytta till en fin och exotisk plats (fast får man ta med sig alla då?)
[x] Du är väldigt äventyrlig (i normala fall, nu är jag mest tråkig, tyvärr)
Totalt: 9


Orolig (eller arg?) var bara förnamnet!

Det knackade på dörren. Du har nyckel, men vem annars skulle knacka på dörren halv nio på morgonen en lördag?! Du var helt vit i ansiktet, röd i ögonen och röd/blå runt dom. Jag vart så lättad, men fortfarande orolig, arg vart jag. Fan, du såg så förstörd ut. Tänk om något hade hänt dig, och du inte kom hem först då bara för det. Shit vad dum jag kände mig som bara sa "Jaha.. Hej" och sedan slängde mig i sängen och grät. Du kom och la dig brevid mig, det kändes som en evighet från det att jag öppnat dörren. Du stank gammal sprit och rejäl fylla. Fan vad kall du var. Så rysligt jävla kall. Förlåt, sa du. Jag hann tänka tusen saker innan jag lyckades fråga dig vart du hade varit. "Jag vet inte, en trapp, den var kall och sen hittade jag hit..". Shit vad lättad jag var över att se dig, kall, så rysligt kall, stinkandes av sprit och alldeles tydligt förstörd men du var hos mig och jag kunde värma dig och gråta lättad i din famn! Fan, gör aldrig om det där!

Det är helt sjukt så många saker jag hann tänka, så många scenarion som jag hann bygga upp för mitt inre. Han skickade sms klockan tolv på kvällen, svarade på mitt när jag sa att jag skulle gå och lägga mig. Han sa att han skulle ner på stan i taxin precis och ta någon öl och att han snart skulle vara vid min sida. Dom stänger alla ställen på stan senast klockan tre. Alltså tyckte jag att det var konstigt att han inte hört av sig eller kommit hem fjugo över fyra då jag vaknade till och insåg att jag var ensam. Först vart jag bara förvirrad, var vekligen klockan så mycket? Varför hade han inte kommit? Hade en krona på mobilen. Skickade sms till hans comviq-telefon. "Är allt ok?". Inget svar. Äh, det har hänt förut at han inte hört telefonen när han druckit. Jag väntade en stund till. Skickade ett nytt sms men fortfarande inget svar. Vart kunde han vara kvart i fem på morgonen där han inte hörde telefonen? Ringde, men inget svar. Skciakde ett nytt sms. Klockan fem var jag faktiskt riktigt jävla orolig. Typiskt olikt honom att bara försvinna utan att höra av sig! Skickade ett nytt sms till tre-telefonen, den sms-signalen hörs bättre än den andra. Kunde ju tyvärr inte ringa eftersom jag hade för lite pengar på mobilen. Men fortfarande inget svar. Jag började klä på mig och satte upp håret och slängde på mig vinterjackan.

Ner till Statoil för att köpa påladdning till mobilen så jag skulle kunna ringa. Nervös, orolig och rädd och näst intill arg som jag var köpte jag ett paket cigg med. Jävla helvete. Ute i svinkalla kylan tände jag sedan min cigg, laddade på mobilen och ringde direkt till honom. Inget svar.
Om han skulle ha hamnat på efterfest så borde han svara i telefonen klockan sex på morgonen. Vare sig han är vaken eller sover så måste han ju höra sin mobil, det brukar han ju alltid göra. Visst hoppades jag på att han skulle ha dragit på efterfest och kanske deckat, men ändå.. Han skulle ju komma hem, han brukar göra som han säger, så jävla olikt att inte höra av sig! Och vart var han då?
Och skulle han ha vart en jävla dumfitta och dragit hem till nån brud så borde han ju ändå fatta att jag blir orolig och bryr mig och då borde han ju svara och åtminstonde bemöda sig med att ljuga om vart han var. Fast ändå, Ozkar.. Vem skulle vara värd nog att skita i mig och Korv och bara ge up allt för ett fylleligg liksom? Inte heller något jag kunde tänka mig.
Fast åndå, hellre att han är hos någon jävla brud än att han ligger död i ett dike någonstans. "Helvete, inget får ha hänt honom" snurrade det i mitt huvud. Jag hade själv varit ute när jag drog till macken, jag visste att det var åtta minusgrader ute, isande kyla som verkligen kröp sig in under huden. Han hade bara en munkjacka och sin jättetunna skinnjacka.. Tänk om han deckat på vägen och frusit ihjäl?

Jag hann också tänka flera andra alternativ till vad som hänt. Han kunde ha hamnat i bråk och hamnat hos polisen. Eller hamnat i fyllecell hos polisen. Eller något annat hos polisen som skulle kunna göra att han inte själv fick ha sina mobiler. Eller att han blivit rånad på telefonerna och att han var någonstans safe men var för dum för att höra av sig. Eller så var han en bajskorv och var hos en annan tjej. Helvete vad många saker som snurrade i mitt huvud.

Jag fortsatte att skicka flera sms, åtta stycken sammanlagt . Men inget svar fick jag. Jag fortsatte att ringa till båda telefonerna. Hela tiden tänkte jag att om han nu bara är hos en tjej eller nåt så kommer han ju fan att tycka att jag är Miss Psyko-Bitch (fast hellre det än att han är död, hellre det än att något har hänt honom!). Klockan halv sju, två timmar efter att jag börjat söka honom hade jag fortfarande inte fått tag på honom. Så jävla konstigt att han inte svarade elelr hört av sig. Så typiskt olikt honom!

Strax innan sju somnade jag om lite lätt, gav efter för min sömn. Kunde ju ändå inget göra. Kan ju inte direkt ringa polisen eller runt och söka efter honom mitt i natten. Han kanske inte ens var försvunnen egentligen.. En och en halv timme senare vaknar jag till lite.. Fortfarande borta.. Jag stänger igen ögonen och precis då hör jag att det knackar försiktigt på dörren. Det knackar en gång till. Fört vart jag rädd, men sekunden fter fattade jag. Klart det inte är Bella, hon är ju borta, det måste vara han!
Jag kastade mig upp ur sängen och ut i hallen, kollade i nyckelhålet och mitt hjärta slog dubbelvolt av lycka när jag såg att det var han.

Visst sved det i hela mig när jag öppnade och såg hur trasig du var. Men jag visste inte. Hade du vart med någon annan, svikit mig? Hade det hänt dig något, behövde du lite tröst? Jag reagerade med att bli arg, som en försvarsmekanism. Men gud så underbart det var när du kom och höll om mig, torkade bort mina tårar och pussade mig mage. Jag visste inte att jag brydde mig så mycket. Men det var hemst att behöva vara orolig. Jag vill aldrig aldrig aldrig att det ska hända dig något! 

Jag är bara så underbart lättad och glad över att du lever, mår bra och dessutom sa att dom enda du ville vara med var mig och Korv. Det betyder så sjukt mycket. Det går inte att beskriva, men det kändes verkligen som om någon hade slitit ut hjärtat ur min kropp. Det var verkligen så befriande skönt att få tillbaka det då jag öppnade därren och det stod där utanför. Det, mitt hjärta, du.. tydligen!


Packa. Sortera. Kasta. Gottunda. Skor, osv..

För första gången på mycket länge är jag inte dödligt trött nu när klockan är tio över elva. Visserligen skulle jag säkert somna rätt snabbt om jag väl la mig i sängen men ändå.. Eller okej, liiite trött är jag, men inte så farligt som vanligt!

Har påbörjat mitt lilla söta projekt att packa lite smått. Vart lite mer inspirerad idag efter att ha vart en sväng i Gottsunda och kollat området och konstaterat att det är inglasad balkong! Halleluja! Har än så länge nästan bara rensat den stora lådan i vardagsrummet, men Redan har jag lyckats fylla två stora svarta säckar med skit. Jag är stolt över mig som klarar av att göra mig av med saker. Men helt ärligt, vad fan ska jag med allt till. Har jag inte haft det uppe på tre månader måste det ju betyda att jag inte behöver det, right!? Det kanske inte ser så välorganiserat ut för en utomstående (med skor uppradade över hela vardagsrumsgolvet och så..) men jag har ett system och känner att det går himla bra, till skillnad från många andra flyttar.

Hittade sladden till min kamera när jag rotade och slängde och hade mig. Vilken lycka! Äntligen kan jag tömma kameran, vilket jag redan gjort. Lite nya bilder ligge redan uppe på facebook! Hittade även en annan slagg jag letat efter, den till min mp3, så äntligen kan jag ladda den och få lite liv i den med. :)

När vi var i Gottunda idag förresten så passade jag på att dra med mig herrn till den lilla roliga butiken längst bort i Gottunda centrum (med baktanke om att kolla på skor..). Dom har så bra för det är ett par skor för 59 och två par för 100. Skitbilligt och dessutom tycker jag att dom har bra skor. Knappast sämre än Din Sko, Wedins eller Skopunkten. I alla fall så hittade jag säkert fem par som jag gärna ville ha men det slutade med två, mer hade jag inte råd med tyckte jag, När jag skulle betala så behövde jag ändå bara betala för ett av paren. plus 3 kronor kortavgift, så två par sprillans nya högklackade för 61 kronor. Hur najs som helst. Kommer bli farligt att bo sådär nära så billiga och najsiga skor! Tur som sagt att dom är billiga :)

Korv, det var värst vad du rör på dig. Inte längre så charmigt när det buffas och knuffas på revbenen.. Kan med handen på hjärtat säga att det gör rätt ont vissa gånger :/ ..och bättre lär det ju inte bli. Ursdå!

Nej, det är väl dags för migg att krypa i säng. Även om jag tidigare skröt om att jag var pigg så är jag nog inte det, eller så har jag slutat vara det. Får hoppas på att jag inte är ensam när jag vaknar upp imorgonbitti (och helst inte i natt heller..)

Matad av rastölsheten.

Rastlös och en aning uttråkad. Det är det här som får mig att äta i så stora mängder! Om jag är rastlös eller inte har nåt annat att göra så äter jag, så är det bara. Jag vet itne vad jag ska äta bara. Får lite dåligt samvete.. Det är ju trots allt inte så himla bra att smälla i sig mat och gottigheter i dom doser som jag gör..
Fast idag blir det ändå Max, tror jag. Nyöppnat och allt. Vi som skojade om att vi skulle tälta utanför så att vi skulle vara dom första in. Att dom skulle ta kort på oss och hänga upp där inne med stora bokstäver skulle det stå "våra första kunder" eller nåt, haha! Man kan väl iaf tycka att dom borde ha något schysst öppningserbjudande..

Barnmorskebesök, flyttlådor & beslutsångest.

Tio i elva gick jag hemmifrån för att gå till Vårdcentralen för att träffa Barnmorskan. Jag var där prick elva, en halvtimme innan det var dags att vara där. Tyckte inte att det kändes så kul att sitta där i en halvtimme så jag vandrade vidare till stan för att hämta min cykel. Den stod orörd och jag låste upp den i ett nafs och cyklade tillbaka till Barnmorskan.
Väl där kollade hon hjärtslagen, 140 som alla andra gånger. Mätte agen gjorde hon med. 30 centimeter, så även det var bra för det betyder att jag följer min kurva precis som jag ska. Hon kunde dock inte svara på vad det är för grop jag hade på magen som var blå och gjorde ont. Antingen livmodern eller magmusklerna, på nåt sätt. Skulle jag få så igen skulle jag åka till en riktigt läkare, rekomenderade hon. Hon är söt och snäll min Barnmorska, men jag vet inte om jag tyvker att hon kan svara på allt jag vill veta. Jag brukar ju ställa lite nya frågor varje gång, och långt ifrån alltid har hon svar. Tycker det mest kommer ett "Jag vet inte" ur henne.. Nåja, jag kan ju kolla upp saker jag vill veta på internet och kolla i tindnigar och lite så istället..
Exempel: Jag berättade att Korv verkar ligga mest på högersidan ochatt jag väldigt ofta ser helt deformerad ut. Då svarade hon bara att "Ja, men så kan det väl vara då". Liksom ,jag känner att jag skulle ha velat ha ett svar på varför. en liten förklaring liksom.. Men icke. Jag blir faktiskt orolig, så mkt borde inte Korv röra på sig så att han/hon lägger sig på ena sidan av magen bara ibland.. Hmm.. Dessutom glömde jag fråga om min låga mage..
Men hon sa ju att allt ska vara bra, så då får jag väl tro på henne då!

Idag när jag kom hem (efter att ha haft magen i knät när jag cyklade, typiskt jättejobbigt!) så började jag packa lite. Först gick jag ner i den jätteläskiga långa korridoren under huser som ska föreställa förrådet för att hämta banankartonger. Där hittade jag för övrigt en massa kläder som var mina i en stor säck, hade ingen aning om att dom låg där. Måste ta en titt på vad det är, något som jag ska ha eller skicka iväg, i så fall kastar jag det redan nu liksom. Visserligen kan det varka lite tidigt för mig att börja packa redan nu, men nej, jag tycker nog inte det. Bättre att göra det nu när jag kan stå upp utan att dö i ryggfel än sen när jag inte orkar.. Jag tänker dessutom göra det i lugn takt, och bara packa ner saker jag vet att jag inte kommer att behöva eller andvända. Till exempel har jag packat hittils två och en halv låda. En låda med tröjor, en med byxor och en halvfull med linnen. På lådorna har jag ritat små fina lappar med bild över vad som är i och medföljande förtydligande text. Jag kommer ju ändå inte i dom kläderna nu.. Och precis dagarna mellan förlossningen och flytten får jag väl ha mjukisar eller köpa något nytt, helt enkelt, orka ha hela garderoben framme bara för att jag kanske kommer vilja ha nåt av det där..
Nej, Jag tänker inte packa mer idag tror jag.. Som sagt så tänker jag ta det lugnt med det där, ta lite i taget.

Istället kanske jag ska ta och göra ett gäng pannkakor? Eller förbereda middagen. Fast jag vet inte vad vi ska äta, har ingen inspiration alls typ. Har varit dåligt med det den här veckan. Eller istället för pannkakor kanske jag ska sova en stund? Fast Ozkar kommer väl snart och så kommer jag inte hinna somna, bara bli trött. Skulle behöva köpa lite mat också, tror jag.. Kanske ska börja med att rensa kylskåpet och kolla läget vad som finns och inte.. Urs, beslutsångesten och valmöljigheterna gör mig knäpp! :) Det är galet att vara gravid :P


Jag ¢¾ Du!

Jag börjar bli trött. Det är dags att sova.
Jag ska krypa ner i sängen, in under mitt grön-rutiga täcke och upp bakom din rygg som säkert är bar och kall. Gosa in mitt ansikte i din nacke och andas in din doft. Din underbara doft! Antagligen kommer du att sova då, kanske inte ens märka att jag kommer, men det är mysigt i alla fall för även om det nu är i sömnen så tar du min hand till rätta i din, håller den hårt och sover vidare. Det är där jag trivs bäst, tätt intill dig!
Det finns inget som känns så rätt som att vara tätt inpå och nära dig. Andas i takt med dig, pilla med fingrarna i ditt hår och bara le med hela kroppen ända från själen. Du är verkligen en på miljonen (en ens det!).
Jag är trött. Om inte det så vill jag inget hellre än att sova i alla fall! Sova nära dig..

Du i magen, hur har du det?


Det rör på sig. Sparkar, knuffas, hickar och rullar runt. Det känns konstigt samtidigt som det är trevligt och lite skrämmande. En liten hand som trycker mot mitt revben. En liten fot mitt på magen.
Klart att jag är orolig för saker ständigt! Tänk om du snurrar runt för mkt? Tänk om du snurrar in dig i navelsträngen och kväver dig själv? Tänk om jag råkar göra något som skadar dig!?
Hur har du det i magen? Är det verkligen mysigt som dom säger? Det är ju faktiskt så himla trångt! Är det varmt och skönt? Vilka ljud tycker du om att lyssna till? Hur uppfattar du mig? Hur låter jag? Blir du glad när du hör mig? Sömnig eller uppspelt? Jag hoppas att du tycker om mig så som jag tycker om dig. Jag älskar dig!
Jag längtar efter dig, trots att du är så nära känns du så långt bort. Jag är inte den enda, vi tjatar efter dig hela tiden. Vill att du kommer ut så vi får lära känna dig. Hur är du som person? Vilka kommer att vara dina intressen? Hur kommer vi att vara som föräldrar? Hur ska jag göra för att du ska tycka att jag är världens bästa mamma? Jag lovar (av hela mitt hjärta!) att göra mitt bästa! Åh, jag längtar så mycket efter dig nu!

Året 2008 - då oturen begav sig hemmåt.

Är det kanske i år som oturen tänker vända? Är det kanske detta år som kommer förändra allt? Är det kanske så att året 2008 bestämmer sig att vara början på slutet av allt som hånat, förföljt och förstört för mig? Och inte bara för mig, kanske för dom runt om mig? Är det kanske så att jag vänder från att vara värsta minuspoolen till en pluspool som gör saker och ting lite lättare och bättre för mig själv och saker och personer i min omgivning?!
Först och främst så löste det sig med allt strul med pengar och grejer som gjorde att jag höll på att dö av förpestning vid årsskiftet. Sedan löste det sig nyligen med bostad (i alla fall om man ska tro soc som är dom som har lovat att jag bara kan luta mig tillbaka och andas ut nu..). Och även om det senare snarare beror på Korv så kan jag ändå inte sluta hoppas & tro lite att det är i år allt skall vända til ldet bättre.
I skrivande stund får jag sms från en överlycklig Pär-bror som också fått lägenhet. Förstahand på AP, en tvåa i gränby/kvarngärdet. Liksom, hur jävla bra är inte det?! Vilken tur vi har, vilket flyt! :)

Klockan närmar sig fem med stormsteg. Vad har jag gjort idag egentligen? Suttit i köket på en stol framför datorn. Kollat på lite barnfilm från när jag var liten. Kollat mail, Facebookat som en nörd och allmänt hängt på Youtube utan större framgång. Kanske är dags att slänga in sig i duschen, byta om lite granna för att sedan ta itu med disken som står på bänken och hånar mig. Yey!

Sömntutor är vi allihopa, allihopa, allihopa..

Jag vet inte ens om jag är ensam hemma eller om Bella är på sitt rum. Så är det nästan jämt, att jag inte vet. Varför? För att kvinnan är så förbaskat tyst av sig. Och visst, föregå med gott exempel och behandla andra som du själv vill bli behandlad. Bella vaknar i princip av att min andning ändras på morgonen från sov-andning till vaken-andning. Jag vet inte om det är hennes hörsel som är värsta superman eller om det är något annat. Jag kanske borde tipsa någon forskare om henne, lämna in henne för experiment och sedan tjäna mig en hacka på henne ;)
Om någon har en massa ljud för sig på morgonen så reagerar jag över dom, men somnar om. Det är liksom inget som stör mig om någon sätter på tvn eller skramlar i köket. Men med Bella känner jag mig skitdum om jag går in i duschen på morgonen för hon kan ju ligga och sova, och då vaknar hon. Och aldrig att jag skulle sätta på musik, det är illa nog att sätta på tvn utan ljud. Som sagt, jag ska lämna in henne för experiment, eller ge henne en årsförbrukning av öronpropar. Nu pallar jag inte vara jättetyst längre. Varför? Ett, jag vet ju som sagt inte ens om hon är hemma. Två, klockan är halv ett, efter tolv tar jag inte längre likadan hänsyn.

Tack gode gud att Ozkar är som jag som sover genom ett världskrig om kroppen ställt in sig på att man inte måste upp. Hur då? Jo, om jag vet att jag ska upp och jobba så kommer jag upp och vaknar av inget ljud alls ungefär då jag ska upp. Eller om jag ska iväg på något annat viktigt eller har en tid att passa så vaknar jag när jag ska av larmet eller liknande. Men om jag har ställt in mig på att jag får sova i hundra år så gör jag det. Samma sak med honom. Det är bra tycker jag för jag kan inte se mig sjäkv tassa omkring och vara tyst (för jag är ju trots allt rätt klumpig av mig) när jag är gammal och han ska sova.

Shit, nu fick jag det här till att verka som värsta stora grejen, så är det verkligen inte! Haha, var bara tvungen att skriva någonting och det här kändes aktuellt just nu. Det gör det säkert inte om en halvtimme. Nu kom Bella upp. Då vet vi att hon var vaken. Hihi!

Regnet som kissade ner.

Att vara gravid för med sig många konstigheter. En av alla konstigheterna var att jag intekunde sova i natt för att det regnade. Det var inte regnet i sig som störde mig. Regndroparna har annars en ganska lugnande effekt, nej, det var faktumet att jag vart så himla kissnödig av att höra regnet. Jag var tvungen att springa på toa minst en gång i timmen för att försäkra mig om att det inte skulle hända en hemsk olycka.
Hela tiden var jag rädd att han som skulle upp mitt i natten för att åka till jobbet skulle vakna. Efter varje besök på toaletten så kröp jag upp bakom hans rygg, mös in med ansiktet i hans nacke och somnade om i två sekunder innan jag vaknade igen och kände det som att jag höll på att kissa i sängen.
Inte förrän efter att han snoozat en stund med larmet, tvingat sig upp, pussat på mig och sedan åkt iväg till jobbet kunde jag somna, för inte först då började regnet avta. Då var klockan 4.40 och till en början kunde jag inte somna, låg mest och tänkte på hur synd jag tyckte om honom som skulle upp mitti natten, i spöregnet och åka och jobba. Det är inte långt ifrån att man känner sig himla dum som får ligga kvar och sova hur länge jag än orkar.. Klockan var efter sex någon gång när jag äntligen lyckades somna för att sova några timmars djupsömn. Även om jag somnade sent så kändes det som en triumf att jag lyckats sova till efter tio. Tjugo över vaknade jag. Då hårt inlindad i både mitt och Ozkars täcke. Då hans sida med näsan djupt nerborrad i hans kudde. Fast det var ensamt, om man bortser från Korv som sparkade och snurrade runt så jag vart alldeles illamående..

Så hur ser planen ut för idag? Jo, det ska diskas och städas lite. Mamma och Pärra kommer över sen på en fika efter att jag och mamma följt med Pärra att kolla på en lägenhet, och då vill jag inte att det ser ut som någon bajsat i köket och snytit sig i handdukarna, typ. Visserligen är det väl långt ifrån hur det ser ut, men åndå, jag vill inte släpa hem folk om det ser ut såhär! Jag ska också baka en paj tänkte jag, så jag har nåt att bjuda på. Och så är det väl kanske på sin plats att jag förbereder middagen. (Herre gud, jag skulle bli en bra hemmafru!) Klockan är inte ens ett och jag är redan i gång att planera och förbereda middagen, haha! :)

Alkohol i form av öl, och CIGG!

Kurr.. Gurrgel.. ÖL! Det är verkligen helt sjukt att jag på mindre än en halv sekund lyckades förvandla mig sjäv till någon som är sjukligt sugen på öl. En stor kall jävla starkbira! Stor ska den vara, och kall så det nästan gör ont i strupen. Vågar knappt tänka på hur snabbt den skulle slinka ner, som värsta rå-alkisen.
Cigaretter är jag sugen på med, flera stycken. Gärna starka och minst ett helt paket. Kedjeröka tills det börjar svida i lungorna och strupen.
Anna sa idag att hon inte skulle börja röka igen. Att det är så dumt när man väl har blivit av med det. Jag kan förstå henne, jag vill egentligen inte heller börja sen, men jag antar att suget klommer vara för stort i alla fall ofta. Dessutom kommer jag inte kunna hålla mig om Ozkar inte tänker sluta snusa (som för övrigt är så sjuk äckligt, varför börjar man i över huvud taget snusa?!). Men liksom, om man slutar med tobaken och nikotinet så är det vist en bra sak. Men man slutar ju inte med alkoholen, den komemr ju fortfarande att vara en återkommande dålig vana. Varför slutar man inte med det? Är det inte fler som tillexempel varje helg blir våldtagna, misshandlade, rånade etc. på grund av alkoholen än av cigaretterna?! Alkohol är ju faktiskt också farligt!
Ska man synda med alkohol så komemr ju ciggen garanterat att vara en del i det hela. Det är när jag vaknar på morgonen och inte längre känner ett sug efter ciggen som det kommer kännas som att jag är fri.
Jag känner inte nu när jag vaknar att jag måste ha, det är ju en bra del. Men det går inte en enda dag utan att jag vill gråta för att jag så gärna vill ha en cigg.

Jag ska inte gå till Statoil. Jag ska inte gå dit. Jag ska inte köpa cigg. Men om jag nu går till Statoil, har jag då någon tändare. Och om jag tjuvröker, vart ska jag vara då utan att någon kommer på mig? Jag ska inte gå till Statoil. Jag ska inte köpa cigg. Jag ska bra inte gå dit. Tänk på att Korv inte blir så glad då. Men om jag bara tar en så gör det faktiskt typ inget. Jag äter ju faktiskt saker jag inte får, det är minst lika dåligt. Men jag ska inte köpa cigg. Fast om jag gör det, vart ska jag då gömma cigaretterna? ..så snurrar det i mitt huvud nästan jämt! FAN!


En svullen sallad att ta med.

När jag skulle gå ut idag för att möta min kära fru och hennes lilla korv insåg jag att mina skor var mindre än förut. Helvete! Har jag blivit en vattenko över nattn eller är det kanske bara idag jag är svullen? Kände senare när vi var på stan att jag hade som kramp i fingrarna som kändes ovanligt feta. Och nu, när jag nyligen skulle sätta mig för att sätta tänderna i min lunch/middag kände jag det som att det stramade åt i benen och jag kände min ännu mindre vig om man jämför med igår. Är det här ett tecken på kommande vattendagar eller är det just idag som jag har jäst som en bulldeg? Vi får hålla tummarna för att det här är något som är övergående!

Röd & gul paprika, gurka, majs, kidneybönor, rödlök, tofisk & salladsost. Till det en massa apelsinjuice. Gissa om kroppen kommer att få en energikick som heter duga!

Fick svar på mitt mail. "Du kan luta dig tillbaka". Tack! Jag är inte helt lättad, men det är inte långt ifrån att jag är det :) Jag är glad! GLAD! Snart kommer min lilla familj att ha sitt eget boende! Och så här långt i förväg borde Bella hinna hitta en ersättare för mig. Drömde i natt att jag fick en lägenhet över en vecka och att jag bara lämnade henne helt plötsligt. Hade värsta ångesten när jag vaknade, typiskt oschysst!
Vad är det med mig och mina drömmar? "I´m having nightmares all the time" Haha, Takida hade inte kunnat matcha in det bättre :)

Doften av nervositet.

Nervositet. En stor klump av nervositet sitter som ett stopp i halsen, som sementblock på mina axlar och som en liten fågel som sjunger på mina stämband. Kan man höra att allt inte är helt rätt? Jag försöker andas. Vill inte kväva mig själv i nervositeten. Klockan är tjugo över tolv, varför ringer hon inte? Ska jag ringa henne? Eller ska jag vänta på att hon ringer? Hon kanske har lunch till halv? Och sen då? Är det klart eller har hon saker kvar att göra? Borde jag inte närvara och skriva papper? Hur vet jag att allt är okej? Fröken Morisette skriker i högtalarna "Do you think of me when you fuck her". Kanske inte sån musik som piggar upp direkt..

Vaknade i morse i min stora tomma säng, drog in doften av Ozkar från hans kudde i näsan. Den luktade gott som vanligt. Vilade en stund till och insåg sedan att det inte alls är kul att sova länge om man måste göra det ensam. Ingen att krama på, ingen att mysa med, ingen att pussa. Vart är alla orden? Ingen att prata med. Bara Korv i magen som sparkar på blåsan och gör det omöjligt att ligga kvar i sängen (förutsätt att man inte vill sova i en stor blöt pöl som luktar illa av salt och annat som utmärker dpften av urin..). Larmet som stog på tio hade inte ens hunnit ringa, så tidigt tvingades jag upp. Av vad? Vad tvingade mig, förutom Korv? Inget, det är helt enkelt inte underbart längre att vara ensam i sängen. Skit! I helgen ska vi mysa, sova länge och trotsa hungern. Bara vara!

Jaha, då är klockan strax halv ett, ska man kanske ringa? Eller i alla fall skicka iväg ett mail? Bara för att påminna henne om att jag sitter på nålar och är nervös. Väldigt nervös. Orolig och spänd.
Anna, jag ska ju träffa Anna med. Varför ringer inte hon? Skyller säkert på Isabelle, säger att det tar tid att göra saker med en bebis. Nåja, det får tankarna på annat i alla fall. Nej, jag mailar henne, det gör jag!

En bra dag!

Idag hade jag ett planerat möte, även kallads en slags utredning. Jag var jättenervös och började nästan att gråta innan jag gick in. Tänk om det skulle skita sig? Tänk om hon skulle fråga jättekonstiga frågor och jag inte skulle kunna svara på dom och allt skulle bli bajskorv? Men så blev det inte, tack gode gud!
Jag är ju visserligen som jag är så jag vågar inte hoppas för mkt, men hon sa i princip att det löser sig nu. Jag hoppas hoppas hoppas verkligen att det gör det med! Om det löser sig kommer jag att gråta som ett litet barn av lycka! :) HALLELUJA! Efteråt gjorde jag som jag sa till dom att jag skulle och tog mod till mig och gick till Skatteverket/Kronofogen. Där kollade jag upp min skuld, som inte alls visade sig vara värsta monstret som jag trodde (glömde att det drogs från min deklaration förra året..) och sedan betalade jag det nu ikväll! :) Jag har med andra ord knappt några pengar kvar alls på kontot men jag har i alla fall ett gott samvete och inga skulder. HALLELUJA igen!

Jag ler lite innom mig när jag tänker på hur båda vi blir lite smått galna (glada) över en sån liten grej som att bara prata om att senare, när Korv har kommit ska vi fixa barnvagnsskyltar. Är vi inte söta nog nu så kommer vi att bli det. Värsta "måste-ha-det-nyaste"-föräldrarna. HAHA :D

Förresten måste jag börja sova middag, orkar knappt hålla ögonen öppna efter sju på kvällen annars. Helt galet!

080302 - A dream.

I natt drömde jag en typiskt konstig grej. Det är i och för sig inte alldeles helt ovanligt eftersom att det händer typ varje natt, men hur som helst så tänkte jag lätta mitt bekymrade hjärta genom att berätta om drömmen.  Omgivningarna var mestadels skog och ängsmark. Det fanns en del av en lägenhet med i bilden, som om man klippt av lägenheten, tagit bort taket och bara ställt den där i kanten mellan skogen och ängen. I lägenheten fanns ett ganska stort byggarbetsområde. På något sätt fick jag intrycket av att lägenheten var som en rastplats för byggarbetarna. I alla fall så var det Per, en gammal bekant till familjen som var huvudmannen på det hära bygget, eller vad man ska kalla det. Det kan tyckas väldigt konstigt att han befann sig i min dröm men jag fick höra om honom för inte så länge sedan och kanske hamnade han på någon mörk plats bak i mitt undermedvetna och råkade komma till hands nu. På något sätt blrjade i alla fall drömmen med att Ozkar kom med Arvid till mig på den här ängen och vi skulle tillsammans träffa en hemlig kompis till Ozkar. Med sig hade Ozkar en massa mat vilket fick mig att tro att vi skulle stanna där ett tag. Helt plötsligt var han borta och Arvid, som såg ut som en annan pojke , var tvungen att tillsammans leta efter Ozkar med mig. Jag kände mig rädd och jagad och det var inte alls kul!  Den här lägenheten hade Ozkar tillsammans med sin hemliga kompis som visade sig vara Simon byggt en slags koja som han gömde sig i. Vi fick inte komma in i kojan även fast vi höll på att dö bara för att Ozkar och Simon ville bygga lego ensamma utan oss. Ut ur skogen kom det stora farliga hundar, en schäfer och någon terrier, som egentlien inte var stor men som var farlig och någon pitbull-blandning. Det rann sådär klassiskt med blod ur mungiporna på hundarna och dom var rabiessmittade (hur jag nu visste det..) och dom försökte döda mig. Ägaren till hundarna var en mördare som hade tatuering i pannan och på halsen, som afrikanska stam-tatueringar ungefär. Mördaren var en blekvit snubbe som jag tolkade som en ryss. Han åkte kjälke och hade stor lurvig skinnmössa på huvudet. Men ändå var han jättefarlig och Ozkar ringde till mördaren och sa att jag och Arvid var skyldiga till nåt som tydligen gjorde mördaren arg så jag och Arvid var tvugna att gömma oss uppe i ett träd med jättestora grenar.  Poliskonstapeln kom till oss i trädet och försökte rädda oss för det började snöa och det var farligt för att lägenheten låg under trädet och helt plötsligt bodde mördaren där.


Sedan vaknade jag, yr och förvirrad av Ozkars larm på mobilen. Somnade om lite, men drömde inte längre om den skumma drömmen. Man kan ju ifrågasätta varför min hjärna går på helvarv och försöker spöka för mig som den gör.. Får väl skylla på graviditeten, har hört att man kan drömma extra konstiga saker när man är på smällen :P


RSS 2.0