lite kärlek.

dujagkorv

080223

När tänker man som bäst? Jo, på toaletten. Det må hända att jag ser ut som stans största mupp när jag tar med mig datorn i famnen när jag går på toaletten, men det är ju roligare att sysselsätta sig när man ska till och klämma. Eller? Bella sa att jag inte kunde ta med mig datorn på toaletten för då kunde datorn få bajs-baciller, men alltså.. Jag kommer ju inte torka mig med den direkt!


080220

En liten gnutta av hopp tändes inom mig idag. En ängel, om det nu finns sånna (speciellt på soc) ringde upp mig när jag tillsammans med min andra hälft kollade priset på creme fraishe på Lidl. Vi köpte inget där, men jag fick rätta till lite saker i telefonen och förklara vad som var fel, och hur det var fel. Och äntligen var det någon som lyssnade och förstod! Äntligen! Hon har lovat att kolla upp saker åt mig (eftersom att jag inte själv kan, för då tar allt flera månader, och jag få ändå inga svar isf..) och hon ska ringa imorgon igen. Underbara känsla att det kasnke faktiskt kommer att hända nåt gott nu! Hon förstod att en normal människa inte kan bo utan att betala hyran och att dom heller inte kan leva och äta utan mat i magen.. Det allra sista av pastan och av havregrynet (till äcklig gröt) kommer att ta slut imorgon, och efter det.. vad gör jag då? Jag äger inte en enda krona. Okej, jag har om jag pantar burkar sju kronor, precis så jag har råd med en mjölk. Vad ska jag annars köpa för pengarna? Det känns väldigt jobbit att ännu en vecka snart har gått, och att ännu en helg kommer att passera utan att jag kan göra något roligt, eller ens äta mat som faller mig i smaken. Inget av det här är ju ens mitt fel. Och det är faktiskt dags att betala nästa hyra. Jag kan bara inte vara sen med den, det är ju inte direkt som att Bella trollar pengar med knäna! Måste ta mig i kragen och ta mig till Kommunen och till Försäkringskassan. Av Kommunen skulle det kanske vara på sin plats av mig att styla till mig och fixa listor, och i och med det lite lön. Jag orkar bara inte hålla på och skicka papper hit & hit & tjata och bråka.. Men jag måste ju! Och Försökringskassan.. Jag skjuter bara upp det hela tiden, försöker slippa. Men det är viktigt att jag fixar det här nu och ser till att kolla upp allt innan Korv föds!

Jag vet inte vad det är han gör, men han gör det bra! Håller mitt mod uppe. Låter mig gråta på hans axel när jag behöver det. Säger att jag är fin när jag som bäst behöver det. Får mig att le när allt känns superskit och som att hela världen har vänt sig mot mig. Ingen är perfekt, inte ens han. Men han är fan en riktig guldklimp! Den allra bästa! Förut flydde jag från allt och alla när det blev jobbigt med vardagen, men nu har jag någon att fly till istället. Det är underbart, lättande. :)


Önskelista: Ett hem (och lite pengar, tack!)

Ska vi köra en gissningslek? Jag har något på mitt hjärta som irriterar mig och gör mig förbannad, gissa vad?! Just precis, det är tisdag, ännu en vecka har gått och jag är fortfarande lika pank (och überfattig) som jag var för en månad sedan. Kanske kan få ihop pengar till hyran & räkningarna genom att sälja några organ eller nåt annat olämpligt i den stilen? Eller börja lura folk att dom ska få adoptera Korv och att jag vill ha pengar i förskott. Bajsröv!
Hursomhelst.. Jag har iaf kontakt med en himla trevlig kvinna borta på dårhuset som faktisk har både vett, hjärta & hjärna (ett sant mirakel må jag säga!). Hon vill, till skillnad från dom andra, mitt bästa.. Tyvärr är det fler än hon som jobbar där, och alla är inte lika effektiva och jobbar inte med samma hastighet och smidighet.

En sak "vi" har kommit fram till är i alla fall att jag kan söka lägenheter på Uppsalahem. Halleluja! Och eftersom att spärren som satt som en plåga i min själ nu är borta så har jag självklart anmält intresse på en lägenhet. (Eller ja, det är ju flera men en speciellt som ja ghar i åtanke..). Den ligger under hyresgränsen som ligger på 4800kronor, vilket är det "viktigaste" för att jag ska kunna signa mig på den. Det är en trea i Gottsunda, i ett bra och "nära" område. Med öppet mellan kök och vardagsrum.. Låter ju faktiskt väldigt lovande. Varför har jag hängt upp mig på den lägenheten då? Jo, helt enkelt för att jag ligger etta i kön på den. (Kan ligga etta på en till och jag ligger två på en annan, men jag vill helst ha den här!)
Självklart vill jag hellre bo på den sidan avstan som jag bor på nu, för att det känns mer hemma, men Gottsunda är trots allt rätt bra. Det är närheten till affärer, grönområden och lite annat som gör Gottsunda så fördelaktigt. Dessutom är det låga hyror, vilket man inte hittar någon annan stans i hela stan!
Det jag längtar mest efter är just det att ha ett ställe som är "bara mitt". Där jag får leva med min familj. Jag vill att Korv ska känna att det är en trygg och bra miljö. Slippa känna att jag/vi lever in på skinnet på någon annan. Att varken jag eller korv (eller Ozkar) är i vägen, eller att vi måste göra på någon annans sätt. Att hemmet blir vårat, där det är på vårat sätt, och vi gör som vi vill i våran familj. GUD vad jag längtar!

Måndags-ilska!

Det är väl kanske tur att jag ska jobba idag och inte hinner iväg till soc för om jag hade hunnit dit hade jag gått dit med basebollträ och spöat upp varenda jävel! Fy fan vad dumma i huvudet dom är. Nu är det måndag och ännu en vecka har gått men jag har fan i mej inte sett röken av några pengar. Det finns inga på mitt konto och det finns inga "kommande händelser" heller. Fan fan fan!
Nu har jag ju inte heller längre någon mat i skåpen, det är dags att punga ut stålar för en ny hyra och jag håller på att bli galen! Hur jävla inkompetenta är dom egentligen? Ska det vara så jävla svårt att fixa lite hjälp till någon som behöver? Fan fan fan! Bäst att jag håller igen idag så min ilska inte råkar gå ut över någon okänd stackare..
Jag behöver pengar till mina räkningar! Dom har ingen aning om jag känner Bella eller inte, hon hade lika gärna kunnat vara en okänd människa som jag hyr av och inte fan kan man ligga efter med hyran två månader, CP! Jaha, så du är gravid, jag vet: SVÄLT IHJÄL! FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!

(rättelse)

Morgan kallade inte alls pizzan för spräng-pizza. Nej, det heter visst explotions-pizza.. Jag kan inte påstå att det lät mindre läskigt. Men jag vet iaf vad det är nu. Det är helt enkelt en pizzadeg som är färdigklavlad, fyrkantig och ihoprullad. När man öppnar förpackningen säger det typ "poff", vilket med andra ord har bidragit till namnet, explotions-pizza. Lite udda men helt klart förklarligt när jag insåg att degen (eller förpackningen) poffade.


En såndär sångfågelpizza, tack!

Så vad ska man säga om gårdagens melodifestival? Förutom att jag mådde illa/dåligt för att jag antingen hade ätit något som kroppen inte tyckte om eller hade en magsjuka på gång så gjorde omgång två mig illamående. Jag klagade över förra veckan och hur dåliga alla bidrag var men seriöst, det var ju i toppklass om man jämför med gårdagens performance. Kebabpizza och slemm i min fitta (eller nåt åt det hållet) ..alltså, va?! Vad har det att göra i melodifetivalen? Eller tjejen som försökte imitera någon uppblåst wannabe-prinsessa från Ryssland? Jag hade förväntat mig lite mer av skjut-mig-i-huvudet-eller-döda-mig-som-du-behagar-Carola och Andreas Johnsson, men låten lyfte inte och tydligen tyckte fler än jag att det inte var nåt drag i skiten för dom gick bara vidare till andra chansen. Tillåt mig att smålé; MOAHAHAHAHAHA! *elakt skratt*

Jag tror inte att det beror på Melodifestivalens inverkan på mig, men illa mår jag ändå fortfarande. Det kanske faktiskt går något skitvirus som försöker attackera mig och göra mig till ett kräkmonster.. Jag tänker stålsätta mig med envishet & några glas vatten (som rinner fint ifall jag inte råkar vara envis nog..). Motsägelsefullt? Nejdå!

Hunger.. Jag är konstant hungrig. Hinner knappt ta bort tallriken från bordet efter en måltid innan jag är hungrig igen, helt galet! Jag har alltid varit "glad i mat", men nu är det värre än det någonsin vart! Hemma hos mig finns det knappt någon basvara kvar till mat (ris, pasta, potatis etc.) så jag passar på nu när jag är hos Ozkar.
Vi önskade oss pizza (efter att min mamma kom med den dumma idén i mobilen tidigare idag) av Morgan. Han tyckte att det kunde vi väl fixa. Så tydligen ska vi äta "spräng-pizza". Jag vet itne vad det är men låter läskigt. Förstod det som att det är benämningen på en helt vanlig hemmagjord pizza, men det märks väl när jag får den i munnen, eller lägger mina ögon på den. Ozkar är en liten tjuris som vill ha pizza á lá Ken's eller liknande, men jag tycker det kan vara lite mysigt med hemma-pizza. Hur som helst är det flera gånger bättre än frysta grönsaker med frysta grönsaker, så jag klagar verkligen inte!

:)

Alla hjärtans sjukdag.

Igår var dagen då alla förväntas vara extra kärleksfulla mot varandra. Dagen då antalet förlovningar ökar rejält, försäljningen av rosor ökar med några hundra procent och hemliga beundrare äntligen "får" tillåtelse att träda fram. Personligen vaknade jag 06.30 av min sjukt irriterande mobiltelefon som jag förvisso själv hade satt larmet på.. Upp ur sängen kom jag inte förrän cirka 06.50. Klädde på mig, sminkade mig, fixade håret och förberedde frukost. Frukosten var den minst hälsosamma på länge, uppvärmda kanelbullar á lá dady-style, thé med smak av björnbär och som grädde på moset hade jag tänt två väldigt romantiska värmeljus. Tiden var rätt pressad och vi fick i princip kasta i oss den romantiska alla hjärtans dag-frukosten. Undrar ens om Ozkar förstod att jag försökte göra det mysigt på absoult ingenting..? Är lite svårt att trolla fram världens mysigaste suprise med minus 62kronor på kontot. Fast jag är ju förståss alltid världens underbaraste, mest romantiska flicka och alla hjärtans dag är bara till för amatörer..

Auroramottagningen var inte alls speciellt läskig. Barnmorskan var snäll och förklarade och pratade på ett avslappnande och lite betryggande sätt. Hon sade visserligen saker till mig som jag inte visste innan och nu känns det ännu skitjobbigare att föda men det känns ändå som att det kanske blir bättre sen. Det är ju faktiskt bra att förbereda sig och se till att få lite koll på läget. Som hon sa; "Om du inte vet någonting innan så kommer du ju att mötas av en chok som blir svår att hantera bara den". Några sanningens ord av någon som med största sannolikhet vet mer än mig!


Efter besöket på Auroramottagningen åkte vi hem till mig igen. Kollade på lite Heroes på datorn i sängen. Pussades lite och kollade mer på Heroes. Jag hade lite småont i magen men ignorerade det, har ju typ rätt ofta ont i magen. I alla fall lite småont. Inget att bry sig om tänkte jag igen. Men så fick jag helt plötsligt jätteont i magen, precis som jag hade när jag åkte in till sjukhuset sist. Till en början beskyllde jag det med att vara hungrig så Ozkar lagade mat medans jag låg i soffan och typ grät. Rådfrågade mamma om hur jag skulle göra och fick strikta order om att åka till sjukhuset. Ringde till jobbet och som tur var svarade Annika som fattade att jag inte alls borde jobba. Ozkar blev klar med maten vilken bestod i stekt potatis och stekt falukorv. Utan tvekan den godaste stekta potatisen jag någonsin smakat på!


Efter att ha ätit upp bara lämnade vi vårat kaos och begav oss till sjukhuset. Skönt att bli tagen på allvar från första början. Vart visade in på ett rum där dom kollade blodtryck, satte hjärtljudsmätare på magen och en annan mätare som kollar sammandragningar. Korv var det i alla fall inget fel på märkte vi för hon/han rörde på sig så mycket i magen att det till en början var svårt att höra hjärtljudet över huvud taget. Några gånger skämde jag nog personalen med min magont och hur det betedde sig i magen men ultraljudet visade inget som borde vara fel. Spänd i magen som en allt för uppblåst basketboll fick jag ligga kvar på bristen i rummet. Ozkar var såklart med mig. Efter lite mer än en timme började värken avta och vi fick gå ut och jag låg framför tv´n. En stund senare fick jag ta blodprover och tempen i ett annat rum med riktig säng. Ingen sjukdom visade sig då heller. När det inte längre gjorde ont fick jag i uppdrag att gå upp och röra på mig för att kolla om det bara var så att värken försvann för att jag låg stilla. Men jag var mirakulöst botad eller något och valde själv att åka hem. Tre tråkiga timmar på sjukhus var äntligen över.


Vi skippade den bokade bion för att jag helt enkelt inte hade lust eller orken längre. Istället åkte vi hem och lade oss i sängen för att avverka ytterligare två avsnitt av Heroes. Kollade en stund på tv och sen även på lite Heroes igen. Strax innan 23-tiden orkade jag inte längre att vara vaken och somnade. (Tack även till Bella som trollat bort kaoset efter oss! Gosh-Gosh!)


Inatt har jag drömt att jag vart vilse för att jag råkade simma fel när jag var ute och åkte på min pappers-båt (som jag tror sjönk, den var ju trots allt bara gjord av papper), sålt svettiga bacon- och ostmackor på en åker-öknen (som var en föredetta trance-festival som spårat ut och ingen annan kunde heller hitta hem) och så har jag varit konstant hungrig i mina drömmar. Vart får jag allt ifrån?


En kissnödig Christer Sjögren.

Visst har väl dom allra flesta hört att man blir extra mycket kissnödig när man är gravid.. Och om någon nu har betvivlat detta så är jag beredd att med all min kraft trycka på att detta är fullständigt sant! Igår drack jag inte mycket alls. Ett glas vatten på kvällen till melodifestivalen, en kopp kaffe långt tidigare på dagen i Enköping och två små glas vatten till middagen vid sextiden. Men ändå var jag upp tre gånger i natt för att gå på toa. (Eller ja.. Gå är en försköning, sprang med kiss ändå upp i öronen..) När jag vaknade vid halv elva var toaletten mitt första stopp igen. hur kan det vara möjligt att kissa hela tiden om man knappt ens dricker något? Det är ju inte som att jag inte går på toaletten fyrahundraelva gånger på dagen liksom. Man börjar ju fundera efter ett tag.. Kissar jag fostervatten?

Efter att ha tömt mig själv på vätska låg jag i säkert en halvtimme i sängen och beundrade min mage. Det blir tydligare och tydligare hur någon där inne rör på sig. Inte nog med att det känns väldigt speciellt, det ser väldigt speciellt ut också. Det började uppe vid revbenen och såg ut som om någon dansade sig hela vägen ner till en bit under naveln (så långt ner kan jag inte se på min egen mage längre..) på insidan av magen. Det rör på sig nu med, faktiskt nästan hela tiden. Enda gången som det är riktigt lugnt är hos mamma, jag vet inte varför, men säkert är det bara för att retas ;) ..Det kan ju ha att göra med att jag är där på eftermiddagen och eftermiddagen helt enkelt är en sovtid för lilla Korv.

Igår nalkades det melodifetival i Sverige. Nog fan har det sjunkit till en sjuk och destruktiv nivå när jag på allvar hoppas att Christer Sjögren ska gå vidare.. "I love Euuurooope" Har jag i smyg gått och blivit förtidspensionerad eller är melodifestivalen bara ett enda stort skämt? Hånar SVT hela Sveriges befolkning genom att bara visa skit? Vem är det egentligen som väljer ut vilka som ska få vara med och tävla om en plats i finalen? Seriöst.. Det måste väl ändå ha varit någon som skickade in ett bättre bidrag än dom där? Låt nummer två, ett gäng hårt klädda brudar som inte kommit in i det kvinnliga målbrottet och som sjunger som om dom vore en elak dagisfröken som inte insett att hon är tondöv. Suck! Jag ska fan skriva en riktig killer-song och knäcka nästa års melodifestival. Smöra på utan vara helvete, göra upp-tempo i slutet och slänga ut armarna som om jag skulle lätta från scenen eftersom att jag är så jävla mycket schlager så man skulle kunna kräkas på mig.. Fast tills vidare lägger jag det åt sidan i lådan med projekt-som-skall-tas-itu-med-vid-ett-senare-tillfälle.

Nej, vad sägs om en smaskig måltid i form av korv hos mamma.. Hejs!

När husmor träffar släkten.

Med nyrakade ben, tillplattat hår & tjockisbyxorna slimmade mot rumpan bar det idag av till Enköping för att tillsammans med Ozkar träffa hans mormor & morfar (som fyllde år). Med i sällskapet var även de andra från Ozkars mammas familj. Det har förut känts lite svårt att prata med dom.. Jag vet inte egentligen varför eller så, men det blir lätt så om man bara träffar vissa personer i deras hemmiljö, man blir på något sätt lite annorlunda än på sin egna hemmiljö eller på neutral mark. Hemma eller på "neutral mark" kan i alla fall jag känna att jag kan slappna av mer och vara mer spontan och så som jag egentligen kanske är. Hur som helst så känns det efter idag mycket bättre. En annan bidragande orsak till varför det idag känns bra kan vara att det har lagts en del kort på bordet.

Jag har tidigare varit nervös och lite förvirrad i vad Ozkar sagt och inte. Jag vill inte vara den som kommer med värsta suprisen som jag slänger i ansiktet på någon som inte är beredd. Trots allt så är det väl upp till honom vad han vill säga eller inte. Men som sagt, upp med korten på bordet, släng upp hela kortleken när vi ändå är igång. Jag hade kanske förväntat mig att bli stenad, hånad eller på något annat sätt obehagligt välkomnad, men icke! En stor del av all den nervositet och orolighet som jag burit omkring på har släppt i och med öppenheten idag. Jag vet inte om jag har det värsta kvar, men jag har i alla fall lagt grunden för att resten blir lite lättare.. Hoppas och tror jag. Inte förrän måndagen har passerat kanske jag kan "pusta ut", men jag hoppas ändå på att kanske få somna utan att behöva tänka på dåliga saker och vara illa till mods. Det är nästan så jag spyr av ångest!

Hemma växer ett berg av disk, smuts och irritation. Jag hade ångest när jag bara drog i morse och ångesten vart större när jag bara kom hem och vände i dörren nu ikväll. Fast egentligen.. Det är ju inte som att hon störs av disken eller smutsen, och desstuom kommer den med största sannloikhet att vara på precis samma plats och precis lika irriterande när jag kommer tillbaka. Så.. Om jag lämnar vårat genemsamma kaos för en dag och återkommer för att städa upp efter oss snart igen så spelar det väl egentligen ingen roll. Det är ju jag som är husan, och jag bestämmer mina egna jobbtider.. Dessutom har Ozkar lovat hjälpa till. Får bli imorgon.. Hej!

Kobajs på Socialkontoret i Uppsala.

Socialtjänsten luktar kiss. Eller ja, jag ska inte beskylla hela byggnaden för att lukta svettig Baja-Maja, det här är bara bildligt talat.. För att komma till saken:  Jag förstår mig inte på deras sätt att inte tänka. Hela det här inlägget handlar alltså om min irritation mot ett statligt/kommunalt verk.

Dom (Baja-Maja-Socialen) skulle hjälpa mig med pengar till min hyra (detta utlovades mer än en vecka innan den sista januari). Idag är det en vecka in på februari (med enkel huvudräkning blir det alltså två veckor) och jag har fortfarande inte sett röken av några pengar. Normalt sett skulle jag ha stått på gatan vid det här lägret.. Och hade det inte skett underverk (som Baja-Maja-Socialen visserligen inte vet om) så hade jag nog varit rätt hungrig också! ..Hur i helvete tänker dom?  Eller sanningen är väl den att socialtjänsten i Uppsala län har tagit tjänstledigt från sig själv och slutat tänka i över huvud taget. Deras enda mål nu är att göra livet surt för så många människor som möjligt. Jag är tydligen en av dom. Tack så mycket för det.. För jag har ju typ inte tusen andra jävla problem som slår emot mig dagarna i ända! Kunde man skära igenom ironin i föregående mening skulle det behövas en motorsåg!


Låt oss återgå till ämnet.. Sammanlagt är det inte många kronor det gäller egentligen. Men några tusenlappar är det ändå, och några hundralappar av dom tusenlapparna skulle jag gärna andvända till att köpa kläder att sätta på kroppen.  Kroppen som för övrigt bara växer och växer på framsidan (precis där magen sitter).


Jag blir så sjukt less på att allt ska krångla hela tiden. Ska det vara så att man måste gå dit och gråta krokodiltårar och låtsas att man är självmordsbelägen flera gånger i månaden för att kanske, om man har tur, bli hörd? Alla som behöver hjälp är inte lediga tjugofyra timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Vissa av oss, tillexempel jag, har faktiskt ett liv också. Mitt liv består bland annat av jobb. Det kan ju inte vara rätt att jag ska ta ledigt från jobbet för att gå dit och vara en blodigel.. Kommer jag fram till något i och med detta inlägg? Nej, tyvärr gör jag väl inte det. Jag får gott ta min stora mage, mitt feta arsle och goda (nåja..) humör och vandra dit imorgon igen och ifrågasätta samma saker som jag gjort dom senaste femtioelva gångerna det här året. Kunde jag som han-den-där-bonden tippa koskit över hela socialkontoret skulle jag göra det och hånskratta gott. Nu är det väl visserligen så att jag inte besitter något berg med koskit, och egentligen är jag väl glad för det, men kul hade det dock kunnat bli.


Nej, nu ska jag öva på att inte hyperventilera när aggression kommer till mig, le när jag är jättearg och gråta jättemycket om någon tilltalar mig med elak ton. PUSS!


Here we go again.

kela


Nya tider - Ny blogg!
Visst är jag sugen på att radera min gamla blogg, och i och med det kanske även en liten bit av mitt liv. Men jag tänker faktiskt svälja stoltheten & låta den sväva kvar i cyber-världen. Det kan ju kanske vara kul någon gång i framtiden och se tillbaka och fasas för det som en gång har varit.. kelur.blogg.se är adressen till det förflutna.

Så.. here we go again. Denna gången lite mer intimt, argsint, kärleksfullt, sexistiskt, fult, uttråkat och säkert fullt med en hel del oförståeligt babbel. Låt det väl smaka!


RSS 2.0